Sport & Ontspannen

Delphin Imperial heeft vele faciliteiten waar u onbeperkt gebruik van kan maken.

Restaurants

Delphin Imperial bied u een ruim aanbod aan restaurants met ieder hun eigen smaak, inrichting en sfeer.

Kamers

Delphin Imperial bied u de mooiste kamers voor een zeer gangbare prijs.

Lara Beach

Winkelcentra

Dogugaraj markt

Antalya heeft u tijdens uw vakantie ook op het gebied van winkelen genoeg te bieden. Zo is er de Dogugaraj markt waar u lederen artikelen, souvenirs, goud- en koperwerk en diverse textielen kunt kopen.

Migros winkelcentrum

Vlakbij het centrum van Antalya vindt u ook het winkelcentrum Migros. Hier kunt u meer internationale producten en winkels verwachten zoals Mango, Guess, Lacoste en natuurlijk een Mc Donalds mag ook niet ontbreken.

Parken

Karaalioglu Park

‘Zoon van zwarte Ali’, is wat de naam van dit park in Antalya betekent. Het is het grootste park van de stad en dit is dan ook waar de lokale inwoners naartoe komen op het heetste moment van de dag voor schaduw en een verfrissend briesje. Uiteraard is het ook met de zachte avondtemperatuur een aangename plek om te wandelen.
MuseaAan de rand van het park staan onder andere het kantoor van de burgemeester, het stadstheater en de oude toren waarvandaan u de Romeinse haven en kliffen kunt overzien. Dit alles tegen de achtergrond van de Golf van Antalya.

Archeologisch museum

Het Archeologisch museum van Antalya is één van de grootste en belangrijkste museums van het land en heeft dan ook bijzonder vele te bieden. Voor de liefhebber die op zoek is naar tentoonstellingen over de geschiedenis van de regio en ook omliggende gebieden, die komt hier zeker aan z’n trekken.

Onder andere vindt u er fossielen uit het gebied, prehistorische gereedschappen en schitterende mozaïeken. In de museumtuin treft u beelden uit het Romeinse tijdperk aan.

Uitstapjes

Grotten

In de omgeving van Antalya zijn diverse grotten te bezichtigen. Voor als u even lekker af wilt koelen onder de grond is bijvoorbeeld de Beldibi grot een aanraden met muurschilderingen uit het Paleolitische tijdperk (2,5 miljoen tot 10.000 jaar geleden. Op honderd meter van de kust en 25 kilometer van Antalya kunt u in deze grond dus oorspronkelijke jacht afbeeldingen bewonderen van de vroegere bewoners van het gebied.

Perge

De stad Perge vlak bij Antalya wordt gedateerd op wel 4 eeuwen voor Christus en is tijdens uw vakantie in de regio zeker een aanrader. Op slechts 15 kilometer van deze stad bieden ruïnes van onder andere de tempel van Artemis, het theater en kerken. Een indrukwekkend archeologisch avontuur.

Aqualand en Dedeman Aquapark

In Antalya zijn natuurlijk ook attractieparken te vinden. Om heerlijk af te koelen zijn Aqualand en Dedeman Aquapark dé plek om van watervallen, glijbanen en het strand zelf te genieten. Daarnaast zijn er in Aqualand ook nog eens shows met dolfijnen, zeeleeuwen en witte walvissen.

Hotels

Miracle Resort Hotel
Rixos Lares
Titanic De Luxe Beach & Resort Hotel
Concorde Resort & Spa
Limak Lara De Luxe Hotel
Royal Holiday Palace
Hotel Lara Beach